A paradicsomokat leforrázzuk, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A ghít vagy kókuszolajat közepes lángon felhevítjük, majd amikor forró, hozzáadjuk a mustármagot, és addig hevítjük, amíg pattogni kezd.
Hozzáadjuk a római köményt és fahéjat is, majd amikor a fahéj sötétedni kezd, hozzáadjuk a csilit, a kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a sót és a cukrot. 5 percig főzzük, ha hígabb csatnit szeretnénk, 15 percig, ha sűrűbb, lekvárszerű csatnit.
Megjegyzés
A chutney megbolondítja az ételeket a tányérodon. Édes, sós, csípős, savanyú - mindez egyben.
Kiváló étvágycsináló, emésztést segítő, és segít kiemelni az ételek ízét. Minden ételt élvezetesebbé tesz.
Az ájurvéda és az indiai konyha szinte minden étkezéshez készít valamilyen csatnit. A csatnikat fogyaszthatod melegen vagy hidegen is.
Tálalhatod pakorával. Melegen vagy hidegen is jó, hűben néhány napig tárolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.