
recept
Egyszerű
Palacsinta szederhabbal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat a következő sorrendben egy tálba tesszük: tojás, a tej fele, liszt, só, porcukor, vaníliás cukor. Ezután sűrű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, az olajat és a szódát, majd még 1 percig keverjük. Fél órát pihentetjük.
- A szederhabhoz a hideg cukrászhabot kissé keményebb habbá verjük. Hozzáadjuk a szederzselét és a gyümölcsöt, és óvatosan átkeverjük.
- A kisütött palacsintákat megtöltjük a habbal, és feltekerjük. Szederzseléalapon, pár szem gyümölccsel tálaljuk.
Megjegyzés
Fagyival még ízletesebb. A palacsintatésztát, lefagyaszthatjuk, ajánlatos egyszeri fogyasztáshoz szükséges mennyiségben csomagolni.


















