
recept
Egyszerű


Omlós szilvalekváros rudacskák
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk, majd megszórjuk egy csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejfölt is hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
- Egy zacskóba csomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Másnap enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. A szélére csíkban szilvalekvárt kanalazunk, majd a szélétől elkezdjük feltekerni.
- A lekváros hajtást levágjuk a tésztáról, majd 5-6 cm hosszú rudacskákra szeljük. A hajtást alulra fordítjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva a sütik között.
- Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt addig sütjük, amíg színt kap a sütemény teteje. Még melegen bőségesen megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Roppant egyszerű és igazán kevés alapanyagból összeállítható, tojást sem tartalmaz. Kissé hasonlít a hájas süteményre. Akinek nincs ilyen lekvárja, az egész nyugodtan használhat citromhéjjal vagy mazsolával ízesített túrót, darált diós vagy mákos tölteléket. Akár a porcukor elhagyásával még húsos raguval is tölthető.
























