
recept
Egyszerű
Omlós diós linzer
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet tálba tesszük, a hideg vajat hozzáreszeljük, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy a vaj a lehető legkevésbé olvadjon meg. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
- Ezután kivesszük, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Bármilyen alakú kiszúróval kiszaggatjuk, majd a formák feléből egy kisebb formát is kiszúrunk.
- Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütéssel, 10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha még kissé puhának tűnik kivételkor, mert hűlés közben kicsit keményedik. A kihűlt linzereket lekvárral megkenve összeragasztjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A linzert dióval, és citromhéjjal és fahéjjal.most készítettem először. Érdemes volt kipróbálni varázslatos íz világ tárul elénk,és az ízharmóniáról nem is beszélve..






















