
recept
Bonyolult
Omlós almás pite
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, a sót, a sütőport és a tejfölt. Ha keménynek találjuk, kevés tejet adhatunk hozzá. Legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
- Közben az almát megmossuk, a magházat kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. Feltesszük főni 1 dl vízzel, a cukorral, majd, amikor már összesett és levet eresztett kissé, beleszórjuk a búzadarát. Együtt főzzük 3 percig. Amikor ez is megpuhult, hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük.
- A tésztát 1/3-2/3 arányban felosztjuk. A nagyobbat 1 cm vastara nyújtjuk a tespi méretei szerinti nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a 2/3-nyi lapot, rátesszük a kihűlt almát és elsimítjuk rajta. 180 fokon 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a kisebb, kinyújtott lapot. Megszúrkáljuk és 160 fokon 30 percig sütjük.
MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>>
13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>
ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>>
Megjegyzés
A töltelék lehet más gyümölcs is: meggy, barack, cseresznye... Illetve tölthetjük túróval is.
























