Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk , hogy szép foltos legyen a piskóta. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbát végzünk.
A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg. Rásimítjuk a krémet.
Az étolajat felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre. A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.