A nyuszis linzerhez a lisztet egy nagy tálban összekeverjük a reszelt citromhéjjal.
Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a sóval és a tojással. Ezután a két tál tartalmát összevegyítjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem dagasztjuk túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kicsit hagyjuk felmelegedni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kerek vagy tojás alakú formákat szúrunk ki belőle. Minden második tésztakorong közepét kis nyusziformával kiszúrjuk.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, ráhelyezzük a linzereket, és a 160 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük őket kb. 10 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd a teli linzerekre egy mokkáskanálnyi baracklekvárt teszünk, és óvatosan ráillesztjük a nyuszis felső lapot.
Végül megszórjuk porcukorral a húsvéti linzereket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből a formától függően 15-20 darab linzer készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.