
recept
Egyszerű



Nyírségi tejszínes gombócleves
5
Hozzávalók
A leveshez:
Gombóchoz:
Elkészítés
- A nyírségi gombócleveshez a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinszteljük, majd beletesszük a húst, és tovább sütjük a hús fehéredéséig.
- Fűszerezzük és beledobjuk a répát, gyökeret, karalábét, majd felöntjük vízzel és 1,5 órán át főzzük.
- Közben megcsináljuk a gombócokat. A krumplit sós vízben megfőzzük és egy tálban összenyomjuk, ráütjük a tojást, megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá hogy keményebb masszát kapjunk.
- A gombát feldaraboljuk. A borsót és a gombát beletesszük a levesbe.
- Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a levest lehúzzuk a tűzről és pár perc múlva hozzá adjuk a főzőtejszínt és fél citrom levét.
- Vizes kézzel gombócokat formálunk a krumplimasszából, a levesbe tesszük és 10 percig főzzük. A levest tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.
























