
recept
Bonyolult
Nyári töltött káposzta
zabpelyhesparadicsomostöltött káposztazöldpaprikáslestyánostejfölöscsípőskaprossertéscombpirospaprikás75 percalkalomebéd-vacsora otthonraegytálételelkészítés idejefőételFőételekháziasjellegkáposztásKERESSÜK AZ ORSZÁG LEGJOBB RECEPTJÉT!klasszikusNyáririzsessertéshúsosSertéshúsos ételekstílustípusÜnnepVasárnapi ebédVersenyek
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy magas fazékban 1 teáskanál sóval vizet forralunk. A káposztát torzsájával felfelé az edénybe helyezzük, 1-2 percig hagyjuk a forró vízben, majd kiemeljük egy tálba.
- A külső leveleket leszedjük, utána visszatesszük a fazékba, és újra kiemeljük. Ezt addig ismételjük, ameddig kellő mennyiségű levelünk lesz. A durva ereket levágjuk a levélről. Ami megmarad, összevágjuk.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A rizst megmossuk, és hozzáadjuk a darált sertéshúst, a zabpelyhet és tojást. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljünk. Hozzáadunk egy púpozott kávéskanál őrölt pirospaprikát, összedolgozzuk, majd húsos masszához keverjük.
- Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott, friss zöld kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk, majd a káposztalevelekbe töltjük.
- A tekercseket a fazékba tesszük, hozzáadjuk a vagdalt káposztát, a zöldpaprikát és kevés kaporral, csomboral, lestyánnal ízesítjük. Megborsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és meglocsoljuk a pardicsomlével.
- Annyi forró vízzel öntjük fel, hogy a tölteléket ellepje, majd kis lángon megfőzzük. Ha megfőtt, megkóstoljuk, szükség esetén ízesítjük. Tálaláskor tejföllel vagy joghurttal kínáljuk.
Megjegyzés
A töltött káposzta készítését nagymamámtól tanultam. A receptemmel szeretném bemutatni, hogy igazi magyaros íz nyerhető akkor is, ha egészségesebb változatban készítjük el az adott receptet.
























