
recept
Egyszerű



Nizzai saláta egyszerűen
Hozzávalók
Az öntethez:
Elkészítés
- A nizzai saláta elkészítéséhez mossuk meg és negyedeljük a burgonyát, majd rakjuk tepsibe. Sózzuk meg, locsoljuk meg az olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 35-40 perc alatt.
- A ceruzababot főzzük sós vízben 5 percig, majd csepegtessük le.
- A tonhalat tegyük szűrőbe. A lecsepegtetett olajához keverjük hozzá az olíva olajat, a mustárt, az ecetet, a borsot, a zsázsát. Alaposan keverjük össze.
- A tojásokat főzzük meg 6-7 perc alatt, majd távolítsuk el a héjat.
- A salátát szedjük leveleire, mossuk meg, tépjük falatnyi darabokra, majd keverjük össze a feldarabolt olívabogyóval, paradicsommal és paprikával.
- Szedjük tányérokra a salátát a burgonyával, a babbal, a tonhallal és a feldarabolt főtt tojással együtt. Tálaljuk az öntettel meglocsolva.

















