
recept
Bonyolult
Barackos krumpligombóc
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtiszított burgonyát megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, összegyúrjuk a felvert tojással, a liszttel és a sóval (ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk). Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
- A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk belőlük.
- Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a tetejére. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
- A tejfölt elkeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a gombócok mellé kínáljuk.
Kedvenc gombócaink >>>
Túrógombóc receptek >>>
Sárgabarackos finomságok >>>
Őszibarackos receptek >>>
Megjegyzés
Ha nem volt elég keményítőtartalma a burgonyának, egy kevés lisztet még felvesz a tészta.
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András























