
recept
Bonyolult
Narancsos sült karaj
Hozzávalók
Elkészítés
- A karajt bedörzsöljük sóval és borssal, majd bevagdossuk ujjnyi szélességben úgy, hogy az alja egyben maradjon.
- Az almáknak kivágjuk a magházát és karikára szeleteljük a hagymával együtt. Minden zsebet megkenünk egy kiskanálnyi lekvárral, és felváltva belerakjuk az alma és hagymakarikákat. A hús tetejére is kenünk a lekvárból, majd összekötjük hosszában egy zsineggel és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a húst egy narancs kifacsart levével, mellétesszük a félbe vágott almákat, a friss kakukkfüvet, és alufóliával letakarva180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Letakarva sütjük kb. 1,5 órán át.
- A sütés alatt párszor meglcsoljuk a hús szaftjával, majd az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és a húst szép pirosra sütjük. Vajon sült héjas burgonyát, sült almát és narancslekvárt kínálhatunk mellé.
SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>>
KARAJ, TARJA, COMB >>>




















