Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Narancsos máktorta narancsos diókrémmel recept
recept
Rafinált

Narancsos máktorta narancsos diókrémmel

120 perc
0 adag
Költséges
4.3
2009. 11. 15.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a porcukor felével jó habosra keverjük. A rumot, a tojások sárgáját és a narancs kifacsart levét beledolgozzuk. Akkor jó, ha szinte krémszerű lesz, és szinte kifehéredik. A tálban a mákot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a kandírozott és a frissen reszelt narancshéjat összeforgatjuk, a margarinos keverékhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék porcukrot is beledolgozzuk. 4 evőkanálnyit a mákos masszával jól kikeverünk, csak így lesz annyira lágy, hogy a többi habot könnyedén beleforgassuk.

Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegeített sütőben, kb. 11 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk. Még két lapot sütünk ugyanígy.

Elkészítjük a tortakrémet: a puha margarint a porcukorra habosra keverjük, félretesszük. A vaníliás pundigport a tejben sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, és azonnal belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét is. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és a darált dióval együtt a margarinos krémhez keverjük.

Következik a torta összeállítása: egy lapos tálcára tesszük az egyik tortalapot. Egy kevés narancslikőrrel meglocsoljuk, a narancslekvár felével megkenjük. A narancsos krémből kiveszünk annyit, amennyi elegendő lesz majd a torta körbekenéséhez. A többi krém felét az előzőekre kenjük. A következő tésztakorongot rátesszük, s ugyanúgy járunk el vele, mint az iméntivel. Rátesszük a harmadik tésztát, majd szépen körbekenjük a félretett krémmel. Jó fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit meghúzzon.

A bevonathoz való csokoládét fölolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, ha túl sűrű lenne, akkor étolajjal hígíthatjuk. Ismét a hűtőszekrénybe tesszük a tortát, hogy a csoki megkössön.

Elkészítjük a torta oldalára való csokiszalagot: pontosan megmérjük a torta magasságát, és sütőpapírból a mért magasságnál 0,5-1 centivel szélesebb csíkot vágunk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, majd egyenletesen, de nem túl vékonyan a leszabott papírcsíkra kenjük, ügyelve, hogy a szélein se legyen túl vékony. Hagyjuk megszilárdulni, majd amikor már nem csorgósan lágy, de még nem szilárdult meg teljesen, óvatosan a csokis oldalával befelé a torta oldalára simitjuk. Ha kicsit netán hosszabb a kelleténél, akkor most korrigálhatjuk, levághatunk belőle, de lényeg, hogy szépen összeérjenek a végek, ne legyen hézag köztük, inkább egy hajszálnyi ráfedés. A tortát hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárdulhasson. 10-15 perc elteltével kivesszük, és óvatosan lefejtjük a papírt a csokiszalagról. A torta tetejét kedvünkre díszíthetjük narancshéjjal, színes cukorkákkal.

Jó étvágyat!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Mata Szilvia küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.3 / 5

6 értékelés

Ajánljuk még

Rakott krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt)
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott krumpli kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral recept
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke recept
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt) recept
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.