Nápolyi pizza recept
recept
Rafinált
GluténTej

Nápolyi pizza

30 perc
2 adag
Megfizethető
5
2025. 06. 11.

Elkészítés

  1. A nápolyi pizza elkészítéséhez egy nagy tálba öntjük a hideg vizet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy egy spatulával elkeverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük. Amikor a liszt nagy részét bekevertük, hozzáadjuk a sót, majd az egészet egy sima, kissé ragacsos tésztává gyúrjuk.
  2. Ha kézzel dolgozunk, a gyúrás kb. 10 percet vesz igénybe. Célunk egy sima, rugalmas állagú pizzatészta. Ha géppel dolgozunk, a közepes fokozaton 6-8 perc elegendő lehet. Ezután letakarjuk a pizzatésztát, és szobahőmérsékleten pihentetjük 2 órán át. Ezután kettéosztjuk, majd gömbölyítjük a tésztát, és ismét pihentetjük őket lisztezett tálcán vagy dobozban, további 6-8 órán át szobahőmérsékleten.
  3. A paradicsomkonzervet egy villával durván összetörjük vagy kézzel széttépkedjük. Sózni nem muszáj, de ha szeretnénk, egy csipet sóval és pár csepp olívaolajjal ízesíthetjük. Nem főzzük meg, hiszen a pizza sütés közben úgyis átsül, így marad meg az élénk, friss paradicsomíz.
  4. A mozzarellát előzőleg kicsöpögtetjük, majd felkockázzuk vagy darabokra tépjük. Fontos, hogy ne legyen túl vizes, különben eláztatná a pizzát sütés közben.
  5. Miután a tésztagombócok szépen megkeltek, alaposan belisztezzük a munkafelületet, majd kézzel, nyújtófa nélkül kör alakúra formázzuk őket. Ujjainkkal középről kifelé dolgozva alakítjuk ki a vékony közepet és a vastagabb, levegős szélét, ez adja meg a nápolyi pizza ikonikus, hólyagos peremét.
  6. A kinyújtott pizzatésztára egyenletesen eloszlatjuk a paradicsomszószt – nem túl vastagon –, majd rászórjuk a mozzarelladarabokat. Végül pár friss bazsalikomlevelet helyezünk rá, és meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal.
  7. A legjobb eredmény érdekében előmelegített pizzakővel vagy acéllal ellátott sütőben sütjük, amennyire magasra csak engedi a sütőnk – legalább 250 °C-on. A pizza 5-7 perc alatt elkészül, a széle hólyagosra sül, a sajt megolvad, és az alja ropogós, de hajlékony marad.
  8. Ha van lehetőségünk, kemencében vagy egy otthoni pizzakemence-sütőben a nápolyi pizza 450–500 °C-on akár 90 másodperc alatt is készre sül.
  9. A kész pizzát azonnal tálaljuk. Ha szeretnénk, a tetejére még egy kevés friss bazsalikomot téphetünk, és egy utolsó csepp olívaolajjal megkoronázhatjuk. A nápolyi pizza nem igényel külön fűszereket vagy extrákat, a letisztult alapanyagok tökéletes harmóniát alkotnak.
Megjegyzés
2 db 30 cm-es pizzához.

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Túrógombóc
Recept
Egyszerű

Túrógombóc

80 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Dödölle
Recept
Bonyolult

Dödölle

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szilvás gombóc krumplis tésztából
Recept
Rafinált

Szilvás gombóc krumplis tésztából

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
A legfinomabb eperkrémleves
Recept
Egyszerű

A legfinomabb eperkrémleves

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Tejfölös karfiolleves
Recept
Egyszerű

Tejfölös karfiolleves

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Tárkonyos cukkinifőzelék
Recept
Egyszerű

Tárkonyos cukkinifőzelék

150 perc
|
4 adag
|
Átlagos

Hasonló receptek

Brokkolipizza pofonegyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Brokkolipizza pofonegyszerűen

90 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Lassan főzött házi pizzaszósz recept
Recept
Egyszerű

Lassan főzött házi pizzaszósz

120 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Karfiolpizza liszt nélkül recept
Recept
Egyszerű

Karfiolpizza liszt nélkül

45 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Diétás pizza recept
Recept
Egyszerű

Diétás pizza

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Sonkával töltött pizzalepény recept
Recept
Egyszerű

Sonkával töltött pizzalepény

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Sonkás-szalámis kenyérpizza recept
Recept
Egyszerű

Sonkás-szalámis kenyérpizza

45 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Kókuszos áfonyatorta  recept
Recept
Egyszerű

Kókuszos áfonyatorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Spenótos burek recept
Recept
Egyszerű

Spenótos burek

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fermentált svéd uborka recept
Recept
Egyszerű

Fermentált svéd uborka

10 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Áfonyás álom  recept
Recept
Egyszerű

Áfonyás álom

50 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
A legfinomabb babapiskótás desszert recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb babapiskótás desszert

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Ropogós spenótos gnocchi 	 recept
Recept
Egyszerű

Ropogós spenótos gnocchi

25 perc
|
2 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.