
recept
Egyszerű



Nagyon krémes paradicsomos tészta húsmentesen
5
Hozzávalók
Köretnek:
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.
- Ha a hagyma már üveges és megpuhult, ráöntjük a darabolt paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rotyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a durvára vágott bazsalikomot, majd az apróra vágott fokhagymát is.
- Miután megkevertük, lassú tűzön hagyjuk kicsit főni. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt parmezán felét. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is megcsorgathatjuk. Miután ezeket is hozzáadtuk a paradicsomos alaphoz, alaposan elkeverjük. Ha újra felfőtt, elzárjuk alatta a gázt.
- A fusilli tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukciók szerint megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, végül a maradék reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.
Nézd meg videón is, hogyan készül a nagyon krémes paradicsomos tészta:


















