
recept
Mester
Nagyi diós-krémes sütije
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet, a sütőporral, a porcukorral együtt a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást. Ha szükséges tovább lazítjuk a tésztát, pár evőkanál hideg tejjel.
- Homogén tésztát gyúrunk, melyet egy sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtunk, úgy hagyjuk pihenni 10-15 percig.
- A diós töltelékhez a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a finomra darált diót.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezután a diós masszához forgatjuk. Az így kapott diós krémet rákenjük a tésztára, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez 2 csomag pudingport főzünk fel 7 dl tejjel. Amikor besűrűsödik, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, akkor hozzá dolgozzuk a vajat és 5 evőkanál porcukrot, így sima vaníliakrémet kapunk.
- A kihűlt sütemény tetejére kenjük a krémet. Durvára vágott dióval megszórjuk, és olvasztott csokoládéval csurgatjuk meg.
- Akkor szeleteljük és tálaljuk, amikor már megdermedt a tetején a csokoládé.
13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>
Megjegyzés
Kiadós, isteni házi sütemény, megéri a munkát.






















