Mustáros nyúl confit recept
recept
Rafinált

Mustáros nyúl confit

120 perc
0 adag
Költséges
1
2008. 02. 15.

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a 2 evőkanál almaecetet a mustárral, majd fóliával letakarjuk, és 6 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ez azért szükséges, hogy a mustár érlelődjön, az íze pedig teltebb legyen. A nyulat megtisztítjuk, majd részeire bontjuk (comb, mell, borda). A 4 mellet és a 4 combot alaposan bedörzsöljük a cukorral, a fokhagymával, sózzuk és fűszerezzük az őrölt borssal, majd 1 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. A 4 bordából kettőt vágódeszkára teszünk, és a bordacsontokat késsel föltisztítjuk, aztán az előzőekhez hasonlóan bedörzsöljük a fokhagymával, a cukorral, fűszerezzük, és hozzátesszük a combokhoz.

Az olajat és a zsírt lábasba tesszük, és lassú tűzön langyosra melegítjük. A nyúldarabokat a szűzpecsenye kivételével óvatosan lábasba tesszük (az olaj lepje el a darabokat), majd közepes hőfokon, sütőben készre főzzük (úgy 2 óra alatt). Akkor van kész, amikor a combcsontok könnyedén kihúzhatóak. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús ne barnuljon meg.

Amikor a confit elkészül, a nyúldarabokat óvatosan kiszedjük a zsírból, és langyos helyen tároljuk tálalásig. A maradék kettő bordát kicsontozzuk, a szűzpecsenyéket egyenlő részekre, körülbelül 5 centis darabokra szeleteljük, fűszerezzük sóval és borssal, majd a vékony szalonnaszeletekkel betekerjük, és hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a mártást: közepes serpenyőben összekeverjük a tojást, a cukrot, a sót és a mustáros keveréket, amit az előzőekben szobahőmérsékleten érleltünk. Fűszerezzük feketeborssal, lassan belekeverjük a tejszínt és a vizet, majd lassú tűzön (állandóan kevergetve) addig főzzük, amíg besűrűsödik (úgy 10 perc után).

Egy másik, közepes serpenyőben megsütjük a szalonnás nyúldarabokat. A sütéshez használjunk az előzőekben megmaradt zsírból. Amikor készen vagyunk, a darabok két végét hajszálvékonyan levágjuk, hogy szép fehér húst mutassanak.

Megjegyzés
ChefLaszlo receptje. A képen látható módon tálaljuk, köretnek párolt újkrumplit és párolt zöldséget használjunk.

Recept értékelése

1 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Jus
Recept
Egyszerű

Jus

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vaníliasodó pudingból
Recept
Egyszerű

Vaníliasodó pudingból

15 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Csirkés taco
Recept
Egyszerű

Csirkés taco

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Csülkös-káposztás bableves
Recept
Egyszerű

Csülkös-káposztás bableves

145 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Svéd almás csiga
Recept
Rafinált

Svéd almás csiga

50 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Sertéstokány füstölt szalonnával
Recept
Egyszerű

Sertéstokány füstölt szalonnával

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba recept
Recept
Egyszerű

Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Almás pite  recept
Recept
Bonyolult

Almás pite

75 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Ünnepi töltött csirke Gierlinger Premium Baconfonattal recept
Recept
Mester

Ünnepi töltött csirke Gierlinger Premium Baconfonattal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Esterházy torta VII. recept
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Retró gyümölcstorta recept
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag

Friss receptek

Jus recept
Recept
Egyszerű

Jus

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vaníliasodó pudingból recept
Recept
Egyszerű

Vaníliasodó pudingból

15 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Csirkés taco recept
Recept
Egyszerű

Csirkés taco

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Csülkös-káposztás bableves  recept
Recept
Egyszerű

Csülkös-káposztás bableves

145 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Svéd almás csiga  recept
Recept
Rafinált

Svéd almás csiga

50 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Sertéstokány füstölt szalonnával recept
Recept
Egyszerű

Sertéstokány füstölt szalonnával

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.