Lábasba tesszük a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, valamint a megtisztított, kimagozott, lereszelt sütőtököt. Ráöntjük a citrom kifacsart levét 1,5 dl vízzel együtt, és felforraljuk. Azután kis lángon, állandó kevergetés mellett puhára főzzük a gyümölcsöt és a zöldséget. Közben belereszeljük a megtisztított gyömbért, és ha szükséges, apránként pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre törjük a keveréket. Hozzáadjuk a mézet, majd visszarakjuk a tűzre, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
Még forrón a lekvárt tiszta, 700 ml-es befőttesüvegbe töltjük, gondosan lezárjuk azt, és hagyjuk kihűlni a lekvárt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.