
recept
Mézes puszedli citrommázzal (gluténmentes, paleo recept)
Hozzávalók
Elkészítés
- A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
- Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót vagy a mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagokat jól elkeverjük, majd egy fakanállal a datolyás masszához adjuk. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyis kanál segítségével adagolható legyen, így, ha túl lágynak ítéljük, keverjünk még hozzá zablisztet.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire, pingponglabda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a puszedlikat. Akkor jó, ha az alja picit megpirult.
- A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.























