- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, alaposan összeforgatjuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Míg az édesburgonya sül, egy lábasba egy pár csepp olajat és a vajat teszünk, elkezdjük hevíteni, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre dinszteljük.
- Hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd ha a gyömbér illatát is érezzük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és curryporral fűszerezzük.
- Ha az édesburgonya megpuhult, ezt is hozzáadjuk a hagymás alaphoz.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, csumájától, magházától megszabadítjuk, és felkockázzuk, ezt is az alaphoz rakjuk.
- Az alapot felöntjük alaplével vagy vízzel, annyira, hogy éppen ellepje a keveréket, nagyjából 10 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Melegen tálaljuk, csilivel, pirított baconnel, pirított magokkal vagy krutonnal is fogyaszthatjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES