
recept
Egyszerű
Meggyes kukoricamálé (sült puliszka)
Hozzávalók
Elkészítés
- Felverjük a tojásokat a cukorral, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, a vaníliás cukorral, az őrölt kardamonnal és a paradicsomlével.
- A lisztet és a kukoricadarát összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékkel.
- Az alaposan összedolgozott tésztát jól kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel és csokidarával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt (az utolsó 10 percben alufólia alatt) készre sütjük.
- Alufólia alatt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
ELLENÁLLHATATLAN MEGGYES DESSZERTEK EGY HELYEN >>>
VARIÁCIÓK KUKORICADARÁRA: A KÁSA, A POLENTA, A PULISZKA ÉS TÁRSAIK >>>
OLCSÓ, KIADÓS ÉS FINOM: ÍGY KÉSZÍTHETSZ TÖKÉLETES PULISZKÁT >>>
Megjegyzés
1 csésze = 2 dl





















