
recept
Egyszerű
Meggyes-almás sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük s a sütőporral, majd egy robotgép keverőtáljába öntjük. Hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat, elkeverjük, majd nedves hozzávalókat, és a gyúrókar segítségével tésztát gyúrunk belőle.
- Kivesszük a tálból, átgyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és félretesszük pihenni.
- A meggyet leszűrjük a levétől, lecsepegtetjük.
- Az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral, és zsemlemorzsával.
- Egy 23×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tepsibe simítjuk a tésztát, megkenjük vékonyan lekvárral. Csíkokban felváltva, egymás mellé meggyet és almát rakunk. Előmelegített sütőbe tesszük,190 fokon 20 percig sütjük
- Közben elkészítjük a piskótát. A tésztát két egyenló részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép aranyszínűre sül a piskóta.
- Amikor kihűlt, megszórhatjuk porcukorral és szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés
Hétvégi süteményünk volt.























