
recept
Egyszerű



Medvehagymás-sajtos pogácsa
5
sajtos pogácsapogácsa receptmedvehagymás pogácsaalapanyagtípusalkalomAllergénekAperoAprósüteményAprósüteményekBuliDesszertekEisberg receptversenyFotópályázatGlutént tartalmazó gabonafélékháziasHúsvétijellegklasszikusmagyarnemzetiség, országpogácsasajtosSós vendégvárókstílusszénhidrátTársaságTavasziTejtípusTojásUzsonnavegetáriánus
Hozzávalók
Elkészítés
- A medvehagymás pogácsa tésztájához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, végül a sót. A tésztát kézzel vagy robotgéppel jól kidolgozzuk. Kifejezetten puha tésztát kell kapnunk. Letakarva fél órát langyos helyen pihentetjük.
- Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagymaleveleket apróra vágjuk.
- A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagyma felét, és rászórjuk a reszelt sajt felét is. Felcsavarjuk, mint a bejglit vagy a rétest, ismét letakarjuk, és 15 percet langyos helyen pihentetjük.
- Ezután ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk, 15 percet pihentetjük. Végül még egyszer kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
- A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben lb, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Ez a pogácsa tökéletes! Puha sütés után, puha másnap, szétolvad a szádban... Igény szerint medvehagyma nélkül is készíthető.
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!






















