
recept
Rafinált




Medvehagymás hajtovány
5
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit robotgépben alaposan kidagasztjuk, kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
- A medvehagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Ha nem találjuk elég sósnak, ízesítjük még sóval.
- Két nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és letakarva hagyjuk újabb 15 percet pihenni.
- A tésztagombócokat egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és 3-4 cm-es trapéz alakú tekercsekre vágjuk, majd az előkészített tepsikre rakosgatjuk őket.
- A tepsin lévő tésztatekercseket letakarva hagyjuk még fél óráig kelni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A megkelt hajtoványokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal.
- Az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagymás hajtovány!


















