Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Márton-napi libamell konyakos káposztával recept
recept
Mester
TejZellerMustárKén-dioxid

Márton-napi libamell konyakos káposztával

75 perc
4 adag
Átlagos
2022. 11. 11.

Elkészítés

  1. A párolt káposzta elkészítéséhez a serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Rászórjuk a legyalult lila káposztát. Meghintjük sóval és egy csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és a tálalásig melegen tartjuk.
  3. A zellerpüréhez a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 1 csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell, egy kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. A hideg vajat beledobjunk, és az egészet a botmixerrel összedolgozzuk. Tálalásig melegen tartjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosan körbevágjuk. Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásra irdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg. Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
  8. Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vasnyelű serpenyőnk, használjuk azt. Szép lassú tűzön sütni kezdjük a húst. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalát legalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen. Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
  9. A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe teszünk 2 gerezd fokhagymát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat. Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, lehúzzuk a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
  10. A libamellet serpenyővel együtt a sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha felvágjuk, szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros, pár percig tovább sütjük. Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
  11. A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után felszeleteljük. A libamellet a zellerpürével és a párolt lila káposztával tálaljuk. A kisült szafttal meglocsoljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SÜLT LIBAMELL PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ZELLERPÜRÉVEL

Megjegyzés
Különleges és nagyon finom libás étel Márton-napra.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Párolt lila káposzta
Recept
Egyszerű

Párolt lila káposzta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus francia hagymaleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus francia hagymaleves

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal
Recept
Mester

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Paprikás krumpli kolbászmorzsával
Recept
Rafinált

Paprikás krumpli kolbászmorzsával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Nektarinos-túrós pite
Recept
Egyszerű

Nektarinos-túrós pite

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Káposztás pogácsa (hajtogatott)
Recept
Mester

Káposztás pogácsa (hajtogatott)

90 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Sült kacsacomb párolt lila káposztával
Recept
Bonyolult

Sült kacsacomb párolt lila káposztával

135 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hasonló receptek

Vörösboros libamellszeletek párolt káposztával recept
Recept
Mester

Vörösboros libamellszeletek párolt káposztával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott krumpli kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral recept
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke recept
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt) recept
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.