A bográcsot előkészítjük, majd belerakunk három evőkanál zsírt, ha megolvad, beletesszük a felaprított vöröshagymát, és átlátszóra dinszteljük.
Rátesszük a felszeletelt fokhagymát, egy-két percig pároljuk együtt. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről a bográcsot, a lecsós alapban elkeverjük az őrölt pirospaprikát. Beletesszük a feldarabolt marhahúst, visszatesszük a tűzre, és addig pirítjuk, míg a húsdarabkák minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, babérral.
Felöntjük a borral, löttyintünk rá az alapléből, és addig főzzük gyenge tűz felett, míg a marhahús meg nem puhul. Közben gyakran átkeverjük, és mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot, de végig rövid leven tartjuk.
Köretként friss kenyeret és valamilyen finom házi savanyúságot adunk mellé. A marhapörkölt bográcsban kiváló étel egy nyári összejövetelhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.