
recept
Rafinált
Mandulás sütemény (Méhcsípés)
Elkészítés
- Az elmorzsolt élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál porcukorral és egy evőkanál liszttel megkelesztjük.
- A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
- A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
- Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük.
- A tetejére kerülő szóráshoz a vajat, a tejet és a cukrot felfőzzük, elkeverjük a mandulával, a vaníliás cukorral meg a citromlével, azután kihűtjük.
- Rákenjük a tészta tetejére a mandulás keveréket, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, vízsintesen félbevágjuk.
- A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, azután habverővel hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
- A krémmel megtöltjük a süteményt, és nagyobb kockákra vágva tálra rendezzük.













