
recept
Egyszerű




Mandazi (afrikai fánk)
5
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
- A langyos tejhez hozzáadunk egy teáskanál cukrot és a szárított élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és az őrölt kardamommal, ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is.
- A keverőtálba beleütjük a tojást, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és robotgéppel addig dagasztjuk a tésztát, míg elválik az edény falától.
- A megdagasztott tésztát lisztezett kelesztőtálba tesszük és langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát kiborítjuk lisztezett felületre és 3 mm vastagra nyújtjuk. Felvágjuk kis háromszögekre, majd letakarjuk konyharuhával és húsz percig hagyjuk kelni.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk és ebben kisütjük a fánkokat. Egyszerre ne tegyünk túl sokat az olajba, mert sütés közben megnőnek.
- Sütés közben fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép barnára süljön, majd papírtörlőn hagyjuk lecsepegni róla a felesleges zsiradékot.
Megjegyzés
Ez az afrikai ínyencség nagyon hasonló a mi csörögefánkunkhoz. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint lekvárral, gyümölcsmártással, vagy éppen csokoládékrémmel kínáljuk.
Ajánljuk még

Recept
Egyszerű
Olasz karneváli sütemény cukormentesen (Castagnole fritte)
30 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb
















