
recept
Bonyolult



Málnás-ricottás pite (cukormentes recept)
Hozzávalók
A tésztához:
A ricottakrémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
- A pitetésztához vegyítsük el a lisztet a sóval és a cukorral. Morzsoljuk el benne a felkockázott vajat, adjuk hozzá a tojást, és 1-2 ek vízzel gyúrjuk rugalmas tésztává az egészet.
- Egy darab folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
- Azután lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát egy 3-4 mm vastag körré, és béleljünk ki vele egy 24 cm-es kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen.
- Szurkáljuk meg egy villával, és süssük aranyszínűre a 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
- A krémhez keverjük el a ricottát a nyírfacukorral, és a megmosott citrom kifacsart levével.
- A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk össze a ricottás krémmel, majd oszlassuk el az egészet a kihűlt pitetésztán.
- Alaposan mossuk meg a málnát, és hagyjuk lecsepegni. Rendezzük el tetszőlegesen a gyümölcsöt a krémen.
- Törjünk apróra egy kevés pisztáciát, és szórjuk a pite tetejére.
- Ízlés szerint pornyírfacukorral meghintve kínálhatjuk.




















