Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel recept
recept
Mester

Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 08. 29.

Elkészítés

Elkészítés: Az egész mákszemeket állandó keverés mellett pár pillanat alatt pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben, majd öntsük ki egy tányérba, és hűtsük ki.

Tegyük egy keverőtálba a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, a pörkölt mákot és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen). Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát. Ezután vágjunk a tésztából 2 akkora kört, hogy beleférjen egy 22 cm-es tortaformába.

Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a barna cukorral, tegyük be a mikróba, és 2-3 perc alatt pároljuk meg, majd hűtsük ki egészen (közben egyszer óvatosan keverjük össze).

A ricottát keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. Öntsük hozzá a teljesen kihűlt áfonyát, keverjük össze (én néhány szem áfonyát villával összenyomkodtam, úgy kevertem hozzá).

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, és már éppen csak langyos. Az előzőleg összekevert áfonyás ricottához öntsük hozzá a kihűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá az áfonyás krémhez.

Helyezzük bele az egyik tésztalapot a tortaformába, öntsük rá az áfonyás-ricottás krémet, helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen (én egész éjszakára a hűtőben hagytam).

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd öntsük hozzá a tejszínt, gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen (figyeljünk rá, hogy a tál ne érjen bele a gőzölgő vízbe). Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.

Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, és öntsük a tetejére a csokoládékrémet, simítsuk el. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé a tetején teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Szoljanka leves
Recept
Bonyolult

Szoljanka leves

210 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Zöldbabfőzelék fasírttal
Recept
Egyszerű

Zöldbabfőzelék fasírttal

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Brutál csokis tejpite
Recept
Egyszerű

Brutál csokis tejpite

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos-citromos palacsinta
Recept
Egyszerű

Mákos-citromos palacsinta

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bableves debreceni módra
Recept
Egyszerű

Bableves debreceni módra

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Banános muffin
Recept
Egyszerű

Banános muffin

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal
Recept
Egyszerű

Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Friss receptek

Szoljanka leves recept
Recept
Bonyolult

Szoljanka leves

210 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Zöldbabfőzelék fasírttal recept
Recept
Egyszerű

Zöldbabfőzelék fasírttal

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Brutál csokis tejpite recept
Recept
Egyszerű

Brutál csokis tejpite

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos-citromos palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Mákos-citromos palacsinta

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bableves debreceni módra recept
Recept
Egyszerű

Bableves debreceni módra

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Banános muffin recept
Recept
Egyszerű

Banános muffin

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal  recept
Recept
Egyszerű

Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Libanyakleves recept
Recept
Egyszerű

Libanyakleves

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majonézes krumplisaláta - alaprecept
Recept
Egyszerű

Majonézes krumplisaláta - alaprecept

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.