
recept
Egyszerű


Mákos nudli pofonegyszerűen
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megtisztítjuk és összetörjük, mintha pürét készítenénk.
- Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojásokat, sózzuk és lassanként a lisztet is beledolgozzuk.
- Összegyúrjuk, és ha túl lágynak tűnik a tészta, akkor még keverünk hozzá egy kevés lisztet. A tésztának nem kell túl keménynek lennie.
- Lisztezett kézzel 1-2 cm nagyságú darabokat a sodrunk a tésztából a kezünkkel. Forró, sós vízben kifőzzük, majd amikor a nudli feljön a víz tetejére, el is készült.
- Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá és lecsöpögtetjük, majd pár csepp olajat eloszlatunk rajta, hogy ne ragadjon össze.
- A mákot a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, tálaláskor megszórjuk vele a nudlit.
Megjegyzés
Finomság.
















