Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk a vajjal és a mákkal. Kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, majd egyesével a tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Beleöntjük a tejszínt, a tejfölt és a citrom levét és hozzáadjuk a lereszelt héját, a végén pedig a keményítőt.
Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra. A tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.