A majonézes cukkinisalátához a cukkinit meghámozzuk és hosszú szálakra reszeljük. Forró, enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tojást megfőzünk.
A másik tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és az olívaolajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és a citromlével ízesítjük.
A kihűlt cukkinit kézzel kinyomkodjuk, összekeverjük a majonézzel és az apróra vágott főtt tojással.
A kövér porcsinról leszedjük a leveleket és belekeverjük a majonézes cukkinibe a zúzott fokhagymával és az apróra vágott kaporral együtt.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Félbevágott pritaminpaprikában, pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés
A kövér porcsin enyhén savanykás ízű, ómega-3 zsírsavakban gazdag növény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.