A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 12 db levelet, a vastag erezetet levágjuk. Egy fazékban vizet forralunk, abba őrölt köményt, majoránnát, sót teszünk és 1-2 percig előfőzzük a leveleket, de csak annyira, hogy ne főjjön szét, göngyölhető legyen a káposztalevél.
Egy ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük az apró kockára vágott felaprított füstölt oldalas felét, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Hozzáadjuk a darált húshoz, beletesszük a lencsét, a zabpelyhet, fűszerezzük csipetnyi szárított kaporral, petrezselyemzölddel, brassói fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Egy nagy méretű jénai tálat kivajazunk, a tál aljába rakunk néhány felaprított füstölt oldalast. Megtöltjük a káposzta leveleket és a tálba sorakoztatjuk őket.Tetejére paradicsomot és paprikát karikázunk. Felöntjük paradicsomlével, tejszínnel úgy, hogy legalább félig ellepje a töltelékeket, a jénai tetejét ráborítjuk és kb 1,5 órát a sütőben sütjük. (aki szeretné, hogy megpiruljon az utolsó 15 percben vegye le a tálról a fedelet. Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.