A lencsefőzelékhez a lencsét előző este átnézzük, hogy kőmentes legyen, majd beáztatjuk.
Másnap a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát kis kockára, a répát karikára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikára vágjuk.
A sertészsíron cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a szalonnát, a kolbászt, a répát, a hagymát és a mustárt. Erős lángon 4-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét és 3-4 percig pirítjuk tovább.
Közben felforraljuk a vizet vagy húslevest és felöntjük vele. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
8-10 perc főzés után tejfölös habarást készítünk a lisztből, a tejfölből és egy kevés vízből, és a főzelékhez adjuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot és 2-3 perc alatt kiforraljuk a lisztet benne.
Nézzétek meg videón, hogyan készül egyszerűen és gyorsan a lencsefőzelék:
Megjegyzés
Az előkészületeket előző este érdemes megcsinálni, hogy másnap kevesebb mint 20 perc alatt megfőjön a főzelékünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.