A paradicsomos tészta elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben, a csomagoláson feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük – egy kevés főzővizet félreteszünk.
Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és az olívaolajon, takarék fokozaton enyhén megpirítjuk a gerezdeket, ügyelve, hogy ne égjenek meg.
A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártva könnyen lejön a héjuk), majd felkockázzuk, és a serpenyőbe rakjuk.
A paradicsomot addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, sóval és borssal ízesítjük. Ekkor vegyük ki a fokhagyma gerezdeket, és vágódeszkán nyomjuk szét egy villával, majd keverjük a szószhoz, végül adjuk hozzá az előzőleg felaprított, friss bazsalikomot is.
A leszűrt tésztát a szószhoz keverjük, és ha szükséges, egy kevés főzővizet adunk hozzá.
Tálaláskor frissen reszelt parmezánt szórunk a paradicsomos tészta tetejére, és bazsalikomlevéllel, valamint félbevágott koktélparadicsommal díszíve tálaljuk.
Megjegyzés
A legegyszerűbb paradicsomos tészta ebédre vagy vacsorára is jó választás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.