A bolognai lasagne elkészítéséhez a gyökérzöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnáról levágjuk a bőrt, majd felkockázzuk.
Felforrósítjuk az olívaolajat, és ropogósra sütjük rajta a szalonnakockákat. A pörcöt kikanalazzuk, a visszamaradt zsiradékon pedig fehéredésig pirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a répát, a zellert és a hagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt.
Hozzáadjuk a ropogósra sült szalonnakockákat, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepes lángon 10 percig főzzük.
Közben a besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Hozzáöntjük a meleg alaplét, a tejet és a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáforgatunk 10 dkg reszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval.
A besamelmártás negyedét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Az aljára helyezünk 3 lasagnelapot. Rákanalazzuk a húsos ragu felét, majd jöhet rá a mártás újabb negyede. Ezután újabb 3 tésztalap következik, majd megismételjük a rétegzést. (A legfelső réteg az utolsó negyed adag besamel legyen!)
Végül reszeljük rá a mozzarellát, és az egészet 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.