A lábatlan tyúk elkészítéséhez a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük. Közben megsózzuk, végül hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott petrezselymet és a borsikafüvet.
A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk hagymás petrezselymes keveréket, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat villával felverjük, és ezt is a zsemlés keverékhez adjuk, végül a sütőport is belekeverjük.
Az egészet jól összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd beleöntjük az alapot, és a 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük nagyjából 30 perc alatt.
Ezután már szeletelhetjük, ahogy szeretnénk, és fogyaszthatjuk is!
Nézd meg videón, hogyan készül a lábatlan tyúk, vagyis a tőtike!
Megjegyzés
Ez a vicces, érdekes nevű étel a népi konyha kreativitását tükrözi. Tájegységenként másként készítik, és máshogy fogyasztják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.