
Krumplisaláta
Elkészítés
Elkészítés: A krumplit felrakjuk héjában főni. Amíg ez fő, addig feloldjuk a vízben a cukrot és sót. Langyos vízben ez hamarabb megtörténik. Feloldódás után hozzáadjuk az ecetet, ami ízlés szerint lehet 2 evőkanál is. Felaprózzuk a hagymákat, lehetőleg jó apróra szabdaljuk. Belekeverjük a lébe, alaposan megkeverjük, hogy az ízek mielőbb kioldódjak.
A megfőtt krumplit hideg vízben átöblítjük, jó, ha legalább fele hőmérsékletűre hűl eközben. A héjától megtisztítjuk, majd felszeletelve a hagymás lébe keverjük, hűtőben tartva pár órát érleljük.
A két hagyma együttes használata emlékeztet a medvehagymás ízre, éppen ezért javaslom, hogy aki hozzájut e növényhez, akkor ezt használja, gyógyhatása felülmúlhatatlan. Jó étvágyat!
Ajánljuk még
Hasonló receptek
















