A krumplis tészta elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, majd felvágjuk kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és langyosra hűtjük.
A kolbászt kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra szeleteljük, majd üvegesre pároljuk az olajon. Pár perc után hozzáadjuk a felkockázott kolbászt, majd kevergetve sütjük pár percig.
Ezután megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és őrölt borssal, majd összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt krumplit, és szintén alaposan összekeverjük. Keverés közben villával kicsit összetörjük a krumpli egy részét, a többit pedig egyben hagyjuk.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Ezután hozzáadjuk az előzőleg elkészített krumplihoz, majd összemelegítjük.
Tálaláskor az elkészült krumplis tésztát ízlés szerint uborkával, savanyúsággal, esetleg befőttel kínáljuk.
Megjegyzés
Az egyszerű krumplis tésztát bolondítsuk meg füstöltkolbásszal, és garantáltan imádni fogja a család.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.