A krumplis cukkinitócsni elkészítéséhez először előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, de nem hámozzuk meg – a héja szép színt és enyhe tartást ad a tócsniknak. A burgonyát meghámozzuk, majd mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálba tesszük a reszelt cukkinit és krumplit, megsózzuk egy teáskanál sóval, és 10-15 percre félretesszük, hogy levet eresszenek.
Amíg a zöldségek pihennek, előkészítjük a többi hozzávalót: a fokhagymát megtisztítjuk és finomra reszeljük, a tojásokat feltörjük, kimérjük a lisztet, és ha használunk, finomra vágjuk a petrezselymet is.
Ezután a levet eresztett reszelt zöldséget egy tiszta konyharuhába tesszük, és alaposan kinyomkodjuk. Minél kevesebb nedvesség marad benne, annál jobban összeáll majd a massza. A kinyomkodott zöldséget visszatesszük egy tiszta tálba, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, a petrezselymet, és ízlés szerint kevés sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egy jól formázható masszát kapunk. Ha túl hígnak érezzük, egy kevés liszttel korrigáljuk.
Egy nagy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk közepes lángon. A masszából evőkanálnyi adagokat teszünk a forró olajba, a kanál hátával kissé ellapítjuk őket, hogy lapos kis lepénykéket kapjunk. Oldalanként kb. 2-3 percig sütjük őket, amíg szép aranybarnára sülnek. Ha szükséges, két részletben dolgozunk, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.
A kész cukkinitócsnikat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
A krumplis cukkinitócsni frissen, forrón a legfinomabb, de hidegen is remek. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, joghurtos mártogatóval, vagy friss zöldfűszeres öntettel. A krumplis cukkinitócsni nyári napokon salátával könnyű ebédnek is tökéletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.