Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát áttöröm, még langyosan
összekeverem a sóval és a margarinnal. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom az egész tojásokat, a tejfölt, a margarinos burgonyát és az élesztős tejet. Az egészet alaposan összedolgozom. Majd langyos helyen, kelesztőtálban pihentetem legalább 1 órát. Közben 2-szer jól átgyúrom, hogy a végére már kellően hólyagos legyen. Minimálisan lisztezett nyújtótáblán ujjnyi vastagságúra kinyújtom, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Teflon tepsibe rakom (nem szükséges kikenni). A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
Ekkor gyújtom be a sütőt, hogy a pogácsa addig is pihenjen a
tepsiben, amíg az közepes hőfokra bemelegszik. Az előmelegített
sütőben kis lángon rózsaszínűre sütöm.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.