
recept
Mester
Körmös pacalpörkölt
5
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés: A gyönyörűre megpucolt és csíkokra vágott pacalt pörkölt alapra rakjuk (zsíron megdinszteljük a hagymát), amelyet fűszerezünk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, majoránnával, ételízesítővel. Felengedjük vízzel, és beleteszünk 2 db megtisztított körmöt, majd lezárjuk a kuktát. Forrástól számított 1-1,5. óra múlva megnézzük, hogy megpuhult-e már.
Ha igen, akkor lábasba téve elforraljuk a felesleges levet róla. Sós burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
A 2 köröm azért kell bele, mert hússzínű pacalt sajnos, már nem lehet kapni. Attól volt a régi pacalpörkölt ragacsos...
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!












