Elkészítés: A 8 szelet sertéskarajt vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket bekenjük mustárral. Mindegyikre savanyú káposztát terítünk, rá vékony karikákra vágott hagymát és karikázott füstölt kolbászt teszünk, szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük.
Egy tepsi alját kirakjuk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, erre egymás mellé fektetjük a hústekercseket, felöntjük 2 dl fehérborral, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük
Közben pörköltalapot készítünk: 2 fej felaprított vöröshagymát kevés zsiradéko megdinsztelünk, 1 evőkanál pirospaprikát teszünk rá, felöntjük 2 dl fehérborral és 2 dl vízzel, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 2-3 szem
cseresznyepaprikát, sót teszünk bele, és sűrű szaftot főzünk belőle.
A kész göngyölt húsokat pecsenyés tálba
rendezzük. Ráöntjük a szaftot, friss paradicsom- és paprikaszeletekkel díszítjük.
Legjobban párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.