
recept
Mester




Kolbászos burgonyalepények salátával
3
krumplilepénysaláta receptalapanyagtípusalkalomAllergénekDiófélékebéd-vacsora otthonraEisberg receptversenyfehérjefőételFőételekFotópályázatGlutént tartalmazó gabonafélékháziasjellegklasszikuskrumplismagyarnemzetiség, országsalátasertéshúsosSertéshúsos ételekstílusTársaságTejtípusTojásVasárnapi ebéd
Hozzávalók
A salátához:
A lepényekhez:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
Elkészítés
- A salátaleveleket nagy tálba tépkedjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az összevágott paradicsomot és paprikát, belereszeljük a fokhagymát.
- A tejfölt a majonézzel és a ketchuppal kikeverjük, édesítővel és fűszersóval ízesítjük, a salátára öntjük, majd lehűtjük.
- A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, és még forrón krumplinyomón áttörjük. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát és a tojássárgákat, jól összegyúrjuk. Letakarjuk, pihentetjük.
- Közben a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. A végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt is, belereszeljük a fokhagymát, és 1-2 perc alatt összesütjük. A krumplis tésztához öntjük, és jól összedolgozzuk.
- 4 evőkanál morzsát 2 evőkanál liszttel összeforgatunk, majd a krumplis masszából nagyobb golyókat formálunk. Kicsit meglapítjuk, és megforgatjuk a panírkeverékben. Forró olajban sütjük, míg szép piros nem lesz mindkét oldala. Paprítörlőn lecsepegtetjük.
- A burgonylepényeket forrón, a salátával körítve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Viszab küldte. Köszönjük!



















