
recept
Mester
Kókuszos kalácskoszorú
Hozzávalók
Elkészítés
- Meleg tejbe belerakunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Összegyúrjuk a lisztet a sóval, a felfutatott élesztővel, a maradék cukorral, a tojással és az olvasztott vajjal, majd jól megdagasztjuk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
- Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, hozzáadva a porcukrot tovább verjük, majd lazán beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
- Egy lisztezett deszkán 4 mm vastag téglalapra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd rákenve a krémet, a szélesebb felénél elkezdjük feltekerni - mint a bejglit - és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A két végét levágjuk, majd tekercset formálva belőle, egy olló segítségével 3 cm-es bevágásokat ejtünk rajta. Letakarjuk és még 20 percig kelesztjük.
- Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt perc alatt aranysárgára sütjük.
- Amikor kész, azonnal lekenjük a tejjel, majd letakarva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Kókuszos finomságok >>>
Még több kelt tészta >>>
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A KELT TÉSZTÁD >>>


















