A klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal nemcsak tartalmas és laktató, hanem igazi nosztalgikus kedvenc is – különösen, ha egy kis extra füstös ízzel dobjuk fel.
Első lépésként a vöröshagymát finomra aprítjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a burgonyát pedig megtisztítjuk és közepes kockákra vágjuk – ügyelve arra, hogy ne legyenek túl aprók, nehogy szétfőjenek.
Egy közepes méretű lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután lehúzzuk a fazekat a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és alaposan elkeverjük, hogy az olajban feloldódjon, de ne égjen meg.
Mehet bele a felkockázott krumpli, valamint az átnyomott fokhagyma. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és egy csipetnyi őrölt köménnyel, hogy még karakteresebb legyen az íze. Felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje – vagy csak épp alatta maradjon –, majd lefedve, közepes lángon főzni kezdjük.
Amikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott lecsókolbászt is, és együtt főzzük készre, amíg az ízek szépen összeérnek, a szaft pedig kissé besűrűsödik.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.