
recept
Mester



Klasszikus ekler fánk
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- A hideg vízbe beletesszük a zsírt, a csipet cukrot és a csipet sót, majd feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll a tészta. (Recsegő hangot add ki, amikor elkészült, kb. 2-3 perc.) A tésztába egyenként beleütjük a tojásokat, és gyorsan összekeverjük.
- Amikor elkészült, habzsákba töltjük, és sütőfóliával kibélelt tepsibe, kb. 10 cm-es, babapiskótányi csíkokat nyomunk.
- A tepsit betoljuk a sütőbe, 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 180 fokra, és még 10-15 percig sütjük a fánkokat.
- Ha megsültek, még forrón, recés késsel levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozzon belőlük.
- Amíg hűlnek a fánkok, csipet sóval felverjük a tejszínt. A csokit a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
- A tejszínhabot habzsákba szedjük, és megtöltjük az ekler fánk alját, majd a tetejét az olvasztott csokiba mártjuk, és a hab tetejére helyettük.
Megjegyzés
Az égetett tészta titka a sütő hőfoka. Minden esetben 220 fokra kell előmelegíteni, mert különben nem jön fel a tészta.
Ajánljuk még

Recept
Rafinált
Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától
75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető


















