A tészta hozzávalóit elfelezve két tortalapot sütünk. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is.
A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. Szépen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Óvatosan kiemeljük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ugyanígy megsütjük a tészta másik felét, és szintén hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit szintén felezzük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk és elmorzsoljuk a porcukorral. 1 dkg zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverünk, majd kis lángon melegítve feloldjuk.
4 dl tejszínt habbá verünk 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverünk belőle, majd beletöltjük a maradékot, és alaposan átkeverjük. Az egyik tortalapot visszatesszük a formába, rákenjük a krémet, és a hűtőben 10-15 percet hűtjük.
A csokitöltelékhez 7 dkg vajat felolvasztunk egy kis lábosban az olajjal, beledobjuk az összetördelt csokit. Kézi habverővel kikeverjük, hogy a csoki is elolvadjon. Hagyjuk lehűlni. A hűtőből kivett süti krémjére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
A krém másik felét is az előzők szerint készítjük el. Majd, ha megszilárdul a csoki a süteményen, rákenjük ezt a krémet, végül befedjük a másik piskótalappal. Végül csokimázzal leöntjük.
Egy éjszakára (vagy legalább 2-3 órára) hűtőben pihentetjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.