A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat. A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk.
A tésztát megfelezzük, sütőpapírral bélelt 23x38 cm-es tepsibe tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük, majd a lapokat kihűtjük.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá verjük, majd ezt a krémet elfelezzük.
Az egyik lapot tálcára tesszük és a krém felével lekenjük. A csokoládét, vajat, étolajat, kakaóport egy edényben összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk. Kb. 3 percre hűtőbe tesszük, amíg megdermed a csoki.
Rásimítjuk a másik rész krémet, a másik lappal pedig befedjük. Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítjuk, hogy a krém jól simuljon.
Elkészítjük a tetejére a bevonatot. A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőzzük, míg a cukor elolvad benne. Ráöntjük a tészta tetejére, elsimítjuk rajta, majd kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.